ESIF kredit za rast i razvoj

Proširenje kapaciteta Altus IT data centra

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”

 

Proširenje kapaciteta Altus IT data centra

 

Naziv projekta

Adaptacija i opremanje data centra (DC4)

 

Kratki opis projekta

Altus IT vodeći je neovisan pružatelj data centar usluga u Hrvatskoj i, kao takav, prepoznat od domaćih i stranih kompanija koje koriste njegove usluge.

Kako potražnja za data centar usluga i dalje ima trend rasta, a postojeći kapacitet je gotovo popunjen, pojavila se potreba proširenja prostora. Proširenje će, osim daljnjeg pružanja usluge kolokacije opreme, omogućiti i daljnji razvoj usluga, posebice brzo rastućih cloud computing usluga.

Predmet ulaganja je adaptacija prostora i njegovo opremanje u novi data centar, DC4. Projekt se temelji na verificiranoj potražnji novih klijenata i povećanom opsegu usluga postojećih korisnika.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Provedba ulaganja omogućiti će postizanje slijedećih dugoročnih ciljeva:

  • povećanje kapaciteta prostora za usluge zakupa, s čime će Altus IT zadržati poziciju najvećeg neovisnog data centra u Hrvatskoj,
  • prilagodba serverskog prostora posebnim zahtjevima globalnih IT kompanija, čiji standardi su znatno viši od uobičajenih na domaćem tržištu.

 

Zahvaljujući stalnom proširenju kapaciteta, kvalitetnoj brizi o korisnicima i vrhunskoj razini usluge Altus IT ima jedinstvenu poziciju na tržištu. Ovaj projekt, uz daljnji nastavak ulaganja u povećanje razine kvalitete usluga i poslovnih procesa, čini okosnicu Altusovog rasta i unapređenja konkurentnosti.

 

Ukupna vrijednost ulaganja: 3.327.124,59 kn

Datum zaključenja ugovora o kreditu: 23.07.2019.

Iznos kredita iz ESIF izvora (50% od ukupnog iznosa kredita): 1.413.975,00 kn

Ugovoreni datum zadnje isplate kredita: 01.06.2025.

 

 

Kontakt za više informacija o projektu

e-mail: info@altus-it.hr

Dodatne informacije

 

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost tvrtke Altus informacijske tehnologije d.o.o.