ICT, Software development

IT je postao vrlo širok u zadnjih nekoliko desetljeća i gotovo niti jedna kompanija ne može se baviti sa svim područjima. Stoga najčešće tvrtke koje nisu usko specijalizirane za informatičku infrastrukturu ne moraju nužno imati znanja o njoj.

Također, izgradnja vlastitog data centra predstavlja opterećenje za većinu informatičkih tvrtki, pogotovo ukoliko je namjera da on zadovoljava propisane i očekivane standarde sigurnosti te dostupnosti.

Sa druge strane, sve češće je očekivanje korisnika da usluge informatičkih tvrtki ne kupuju kroz licence i održavanje, već po korisniku ili prometu, u obliku SaaS Clouda. Na taj način postižu i visoku razinu usluge te izbjegavaju certifikaciju za one dijelove posla za koje se certificira data centar.

 

 

ICT, Software development

 

 

U ovakvoj situaciji je data centar, koji se po prirodi svoga posla ne bavi razvojem aplikacija i ne može konkurirati klasičnim informatičkim tvrtkama, prirodni partner informatičarima. Osim što kroz njega informatičke tvrtke mogu isporučivati usluge koje inače ne bi mogle, informatičke tvrtke često sudjeluju u projektima data centra za treće korisnike, ostvarujući na taj način dodatnu prodaju.

Saznajte više o našim uslugama!

Tražite savjet ili pomoć? Obratite nam se s povjerenjem.