Najava besplatnih IT radionica u Bjelovaru

06.06.2019.

Besplatne IT radionice kreću tijekom ljetnih školskih praznika 2019. godine, a namijenjene su djeci od 5. do 8. razreda osnovnih škola koje zanima programiranje i robotika. Radionice će se održavati u IT učionicama Pučkog otvorenog učilišta u Bjelovaru i Veleučilišta u Bjelovaru od 17.6. do 02.07. te, u slučaju većeg interesa, od 26.8.-6.9. Svaka radionica, uz stručno vodstvo, traje 20 školskih sati kroz 10 radnih dana po 2 školska sata dnevno.

Prijave i upise vodi Pučko otvoreno učilište u Bjelovaru koje se može kontaktirati svakim radnim danom od 8 do 21 sat na brojeve telefona: 043/241 298 ili 095 909 9214 ili elektroničkom poštom na: kontakt@pou-bjelovar.hr ili info@pou-bjelovar.hr.

Tech4Kids Bjelovar

Pilot projekt besplatnih IT radionica dio su Tech4Kids inicijative na području Grada Bjelovara usmjerene ka inspiraciji i motivaciji djece osnovnih škola od 5. do 8. razreda za korištenje informacijskih tehnologija, razvoj kreativnog razmišljanja i poticaj za usmjeravanje prema STEM području u daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju. Tech4Kids rezultat je partnerske suradnje tvrtke Altus IT, Grada Bjelovara, Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar, Rotary Cluba Bjelovar i Veleučilišta u Bjelovaru.

U okviru projekta razvijen je i modularni kurikulum od 20 školskih sati koji nadovezuje na postojeće resurse micro:bit računala na području Grada Bjelovara te, uz dodatno nabavljenu opremu (:MOVE mini buggy i :GAME ZIP 64), proširuje znanja programiranja i robotike. 

GamepadBuggy