Altus IT podržao nove umjetničke projekte Irene Jukić Pranjić

11.09.2017.

Donacijom multimedijalnog računala i prateće opreme Altus IT podržao je novih pet umjetničkih projekata renomirane hrvatske autorice Irene Jukić Pranjić.

 

Altus IT podržao nove umjetničke projekte Irene Jukić Pranjić

 

Irena Jukić Pranjić (1973) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radi stripove, bavi se pedagoškim radom, uređivanjem knjiga i TV serijama. Urednica je i redateljica dokumentarnog televizijskog serijala Strip u Hrvatskoj. Uz pedagoški rad sa djecom, na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu predaje na kolegiju pod nazivom Povijest hrvatskog stripa.

Dobitnica je niza nagrada i priznanja stručnih krugova, od kojih najvažnija dolazi sa 64. Pulskog filmskog festivala gdje je dobila Nagradu "Vedran Šamanović" za njen najnoviji film Gamer Girl nastao u produkciji Luma filma i Anime. Nakon uspjeha dva prethodna (Požuda i Ornament duše), ovaj kratkometražni animirani film  je tijekom prve godine svog festivalskog života prikazan na 40 filmskih festivala diljem svijeta, a u rujnu će za njega u Pompejima na Fetivalu "Italian Movie Award" primiti nagradu u kategoriji "Best Animation Short Film".

Ovom prigodom direktor Altus IT-a, Goran Đoreski, naglasio je: “Umjetnički izričaj Irene Jukić Pranjić pratimo već niz godina i izuzetno mi je zadovoljstvo što nam se ukazala prilika i izravno ga podržati. Nadamo se da ćemo joj ovom donacijom olakšati rad i vjerujemo da će njeni novi projekti hrvatskom kratkometražnom animiranom filmu donijeti niz novih priznanja na međunarodnoj sceni.“

Zahvaljujući na podršci, Irena Jukić Pranjić rekla je kako je od svih priznanja koje je do sada primila ovo najkonkretnije: „Iako se službeno ne zove nagradom, ipak sam ovom donacijom zaista lijepo nagrađena za svoj rad, i nekako će najkonkretnije doprinijeti mom daljnjem radu. Alati su za umjetnike više od predmeta, oni često u procesu rada otvaraju nove mogućnosti za razvoj stila, pružaju kreativna rješenja koja ih navode na nove ideje. Kada bismo usporedili tehnike i materijale animacije sa nekime tko radi u kamenu, mogli bismo reći da sam na dar dobila cijeli kamenolom.“

Za više informacija o radu i umjetničkim projektima Irene Jukić Pranjić posjetite: irenajukicpranjic.blogspot.hr.