Privatni cloud

Privatni cloud je tip cloud IaaS usluge u sklopu koje se konačna arhitektura u potpunosti prilagođava pojedinom korisniku. Tehničko osoblje Altusa prikupi informacije o potrebama korisnika, napravi prijedlog dizajna i na kraju se, nakon odobrenja, implementira definirana infrastruktura. U tom smislu, ako se javni cloud usporedi s konfekcijskim odijelom, privatni cloud je odijelo krojeno upravo po mjeri korisnika. Usluga privatnog clouda obraća se korisnicima sa složenijim potrebama.

Iz tog razloga infrastruktura privatnog clouda tipično je složenija i veća. Čitavi segmenti mogu biti popuno dedicirani samo za tvrtku kojoj se isporučuju, velik dio je najčešće nedostupan s javne (Internet) infrastrukture i dohvaća se kroz najmljene vodove. U sklopu ove usluge isporučuje se određeni broj sati stručne podrške dediciranog osoblja.

 

 

Privatni cloud

 

 

Privatni cloud, u pravom smislu, zamjenjuje cjelokupnu IT infrastrukturu potrebnu nekoj tvrtki. Iskustvo postojećih korisnika ove usluge pokazuje da se mnogi od njih uopće ne opterećuju troškom IT osoblja, to jest uopće nemaju zaposlene informatičare u svojoj tvrtki.

Saznajte više o našim uslugama!

Tražite savjet ili pomoć? Obratite nam se s povjerenjem.