Cloud connect

Suvremeno poslovanje sve više i više u fokus stavlja korištenje hibridnih cloud rješenja. To je takvo okruženje u kojem se od svakog ponuđača usluge koristi ”best of breed”, ili najbolje što on nudi. Primjerice, tvrtka koja ima svoju vlastitu lokalnu bazu podataka i front end aplikaciju, može korisiti mail server kao servis od jednog dobavljača, pri čemu se mailbox-evi nalaze na serveru dobavljača u udaljenom data centru, a recimo program umjetne inteligencije za vizualno prepoznavanje uzoraka drugog dobavljača… a sve to mora funkcionirati glatko, sigurno i kao jedna cjelina.

 

 

Cloud connect

 

 

Za ovakvu primjenu povezivanje kroz Internet uglavnom nije dovoljno dobro, zbog velikih latencija te mogućih prekida. Dedicirani linkovi znaju biti skupi, a kako usluga globalnih providera može seliti između data centara, tako i nema velikog smisla zakupljivati link samo do točno nekog grada.

Za zadovoljenje ovakve potrebe, povezivanja cloud rješenja, nastala je čitava jedna nova razina infrastrukture, koja je posvećena samo tome. Npr. Microsoft za potrebe svoje usluge ima Express Route, a on nije jedini s takvim rješenjem.

Altus IT i u ovom segmentu korisnicima omogućava zadovoljenje svih potreba. Ukoliko se, pri tom, oprema ili virtualni serveri korisnika nalaze u Altus IT – izvedba postaje jednostavnija, jeftinija i brža, a latencije manje.

Saznajte više o našim uslugama!

Tražite savjet ili pomoć? Obratite nam se s povjerenjem.