Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA WEB STRANICA ALTUS INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE d.o.o.

 

Dobrodošli na web stranice društva Altus informacijske tehnologije d.o.o. (dalje u tekstu: Altus IT). Molimo Vas da prije pristupa i korištenja Altus IT web stranica pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja koji će se primjenjivati na Vas kao posjetitelja i/ili korisnika Altus IT web stranica na dolje opisani način. Vaš pristup i pregledavanje Altus IT web stranica ujedno predstavlja i vaše prihvaćanje i suglasnost o ovim Uvjetima korištenja Altus IT web stranica. Altus IT web stranice napravljene su u dobroj namjeri isključivo s ciljem pružanja informacija o Altus IT i uslugama koje pruža. Altus IT ne jamči, bilo izravno bilo implicitno, potpunost, točnost odnosno pravodobnost informacija sadržanih na ovim web stranicama, kao ni na drugim web stranicama, uključujući web stranice trećih osoba na koje ove web stranice upućuju. Skrećemo vam pozornost da se ovi uvjeti korištenja ne primjenjuju na pružanje Altus IT usluga i/ili isporuku naših proizvoda koji se oglašavaju, te se mogu naručiti putem Altus IT web stranica. Na pružanje Altus IT usluga odnosno kupnju proizvoda primjenjuju se odredbe ugovora koji se zasebno zaključuje sa svakih pojedinačnim korisnikom, kao i mogući opći uvjeti za pružanje usluga odnosno isporuku proizvoda koji povremeno mogu biti na snazi.

 

1. Način korištenja

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Altus IT web stranicama dostupnim na adresi: www.datacentar.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Altus IT-ja ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Altus IT-u ili bilo kojoj trećoj osobi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Altus IT web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. Prilikom pristupa Altus IT web stranicama dužni ste suzdržavati se od bilo kakvog miješanja u i ometanja rada i sadržaja Altus IT web stranica. Naročito ste dužni suzdržavati se od počinjenja bilo koje radnje koja bi se mogla podvesti pod zakonsko biće bilo kojeg kaznenog djela opisanog u važećim zakonima, ili radnje koje mogu poslužiti kao osnova za građanskopravnu odgovornost za štetu te se lažno predstavljati kao neka druga osoba ili na drugi način dovoditi u zabludu kako Altus IT tako i druge posjetitelje i/ili korisnike Altus IT web stranica. Suglasni ste da nećete ugrožavati privatnost ostalih korisnika/posjetitelja Altus IT web stranica, te da nećete prikupljati i koristiti njihove osobne podatke kao ni postavljati privatne podatke o trećim osobama.

Korištenjem sadržaja Altus web stranica korisnik prihvaća (i) sve rizike koji nastaju iz korištenja Altus IT web stranica te prihvaća (ii) koristiti sadržaj Altus IT web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Altus IT se u potpunosti oslobađa svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Altus IT web stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja Altus IT web stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Altus IT web stranica.

Altus IT web stranice sadrže i podatke kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Altus IT nema nadzor nad navedenim podacima ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

 

2. Odredbe o prikupljanju podataka korištenjem tzv. kolačića

Altus IT web stranice koriste tzv. kolačiće (eng. 'cookies') kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s većim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika Altus IT web stranica samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi Altus IT web stranicama i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, Altus IT web stranice mogu pratiti statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pritom se može koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica www.datacentar.hr u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html. Altus IT Web stranice također mogu koristiti kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika/posjetitelja Altus IT web stranica mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku/posjetitelju Altus IT može dostavljati Altus IT omogućuje se putem kolačića koje Altus IT-ev poslužitelj, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika.

Korisnik Altus IT web stranica može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. Altus IT isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja Altus IT web stranica u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem Altus IT web stranica podrazumijeva se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

 

3. Obrada i zaštita osobnih podataka

Altus IT poštuje anonimnost i privatnost korisnika Altus IT web stranica.

Altus IT može prikupljati osobne podatke korisnika odnosno posjetitelja Altus IT web stranica, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Altus IT-u. Prilikom prikupljanja osobnih podataka Altus IT će Vam omogućiti popunjavanje odgovarajućeg obrasca u kojem ćete navesti Vaše osobne podatke. Međutim, iste možete dostavljati Altus IT-ju prilikom korištenja interaktivnih alata na Altus IT web stranicama, kada sudjelujete u nekim od naših istraživanja te popunjavate upitnike, kada se prijavite kao primatelj našeg promotivnog materijala i kada na bilo koji drugi način komunicirate s Altus IT. Također je moguće da se neki od osobnih podataka prikupljaju tijekom vašeg posjeta Altus IT web stranicama putem tzv. kolačića kao što je to opisano u gornjem poglavlju 2.

Altus IT u potpunosti poštuje zahtjeve za privatnošću osobnih podataka korisnika Altus IT web stranica te se njihovo prikupljanje, obrada i korištenje provodi isključivo u skladu s postojećim zakonima i propisima. Altus IT će osobne podatke prikupljene uz Vašu suglasnost koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja i unapređenja svojih usluga odnosno svojih web stranica. Ukoliko ulazite u ugovorni odnos s Altus IT te postanete korisnik naših usluga, na naše odnose o zaštiti privatnosti i osobnih podataka primjenjivat će se zasebne ugovorne odredbe. Altus IT vaše osobne podatke neće dijeliti s trećim osobama bez vaše suglasnosti, osim u slučaju prijenosa svojeg poslovanja na treću osobu, ili drugih oblika univerzalne i/ili singularne pravne sukcesije.

Altus IT se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika. Ukoliko vi, kao korisnik Altus IT web stranica, opozovete svoj pristanak na korištenje vaših osobnih podataka, Altus IT će isti odmah i bez odlaganja iz svojeg sustava i prestati s daljnjim korištenjem, o čemu ćemo vas bez odlaganja izvijestiti.

Skrećemo vam pozornost da Altus IT web stranice mogu imati poveznice na web stranice trećih osoba. Korištenjem ovih poveznica, napuštate Altus IT stranice te više niste u domeni zaštite osobnih podataka koju vam ovdje osigurava Altus IT.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz Altus IT postupke vezano uz zaštitu podataka, slobodno nas kontaktirate na abuse@altus-it.hr.

 

4. Izmjene i nadopune

Altus IT zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Altus IT je ovlašten u svakom trenutku i bez prethodne najave izmijeniti ili dopuniti ove Uvjete ili ih zamijeniti drugima. Sve izmjene i dopune ovih Uvjeta bit će objavljene na web stranicama Altus IT-a te ih korisnik prihvaća samim pristupom web stranicama ili korištenjem sadržajem web stranica nakon objave izmjena i dopuna. Korisnik je upoznat s time da je prilikom pristupa web stranicama ili korištenja pojedinim sadržajem web stranica dužan provjeriti u tom trenutku vrijedeće uvjete korištenja web stranica.

 

5. Mjerodavno pravo

Na uvjete korištenja Altus IT web stranica primjenjuju se važeći zakoni Republike Hrvatske.